natuursteen

Alles over de herkomst van natuursteen

Een vloer in natuursteen komt niet zomaar in een woonkamer terecht. Er gaat een heel proces aan vooraf dat ervoor zorgt dat iedereen kan genieten van de nodige natuursteenaccenten in huis. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te vertellen over de herkomst van natuursteen? Dat verhaal lees je in deze inspiratietip.

Herkomst van natuursteen: van blok tot plaat

Het verhaal van natuursteen begint ergens diep onder de grond. Want daar is het dat de verschillende soorten natuursteen gedurende vele duizenden jaren hun vorm krijgen. Daarvoor zijn diverse geologische processen verantwoordelijk die de natuursteen zijn unieke kleurenpalet, groeven en texturen meegeeft. Op een bepaald moment wordt er dan aan natuursteenwinning gedaan. En dat op verschillende plaatsen in de wereld. Denk maar aan het Italiaanse marmer om maar een voorbeeld te noemen.

 

Natuursteen wordt in grote blokken uit de grond gehaald. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat het materiaal zijn natuurlijke en authentieke uitstraling behoudt. Verdere bewerking dient op een gespecialiseerd terrein te gebeuren. Het is dus eerst en vooral zaak om de grote blokken natuursteen die uit de groeves te komen op een zo praktisch mogelijke manier naar de faciliteiten van de natuursteenbewerkers te vervoeren. Daar worden ze dan op gespecialiseerde wijze bewerkt van blokken tot platen.

 

Herkomst van natuursteen: van platen tot afgewerkt product

De grote natuursteenplaten die het resultaat zijn van de eerste bewerking van de grote blokken natuursteen zetten hierna de deur wagenwijd open voor verdere toepassingen. Vanaf nu kan de natuursteenbewerker de platen gaan verzagen in de afmetingen die hij wil. Daarbij is uiteraard een professionele benadering met de juiste tools en technieken van het allergrootste belang. En moet er op elk moment op toegezien worden dat de oorspronkelijke kwaliteit van de natuursteen gegarandeerd blijft.

Ontdek alles over de herkomst van natuursteen.

Herkomst natuursteen: tot in de woning of buitenomgeving

De laatste fase in het proces is dan het uiteindelijke formaat waarin de natuursteensoorten hun weg vinden tot bij de eindklant die er gebruik van maakt onder verschillende vormen. Het kan dan gaan om vloertegels voor binnen en buiten, afwerkingen van keukenbladen en badkamers enzovoort.

 

Het mag dus wel duidelijk zijn dat natuursteen een hele gefaseerde herkomst heeft en dat het proces om de natuursteensoorten tot bij de eindklant te krijgen heel wat expertise en gespecialiseerde processen en technieken vereist. Alleen zo slagen we erin om de authentieke pracht van natuursteen op een kwalitatieve manier te bewaren voor de eeuwigheid.

Realisaties
Klantencase
Koninckx - Keuken

Familie Koninckx koos omwille van de onderhoudsvriendelijkheid voor een natuurstenen vloer. Lees hier hun verhaal.

Koninckx - Keuken
Koninckx - Keuken
Klantencase
CBC Zwembaden

Ontdek het verhaal van Staf Cumps, zaakvoerder van CBC Zwembaden.

CBC Zwembaden
CBC Zwembaden
Klantencase
VD Gaer - Terras

Ontdek het vehraal van familie Van de Gaer die haar terras liet aanleggen in twee steensoorten.

VD Gaer - Terras
VD Gaer - Terras