natuursteen, oprit natuursteen

Oprit in natuursteen: solide schoonheid uit de natuur

Natuursteen is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor opritten. Het verfraait de ingang van je woning of bedrijf met een esthetische en natuurlijke uitstraling. De gekozen natuursteen kan ook dienen als basis voor je tuinontwerp, waardoor een consistente meerwaarde ontstaat. In tegenstelling tot klinkers en andere materialen voor opritten is natuursteen een duurzame keuze en biedt het een warm en authentiek gevoel.

 

Ontdek de schoonheid van natuursteen voor jou oprit 

Duurzame oprit in natuursteen

Een oprit krijgt te maken met zware belasting, voertuigverkeer en slijtage. Kies daarom voor een duurzame natuursteen met een hoge hardheid zoals graniet, kalksteen of basalt. Deze stenen zijn ook beter bestand tegen wateropname en vorstschade, perfect voor een koud klimaat zoals in België.

 

Niet alleen het type natuursteen, maar ook de dikte van de steen en de opbouw van de ondergrond zijn belangrijk. Voor een oprit is de dikte minimaal 4 cm. Hoewel dit de prijs beïnvloedt, biedt de natuursteen een tijdloze en prachtige uitstraling. Bij je keuze is ook het belangrijk om rekening te houden met de weerstand van de natuursteen tegen chemische stoffen zoals oliën, vetten en reinigingsmiddelen.

Oprit in Kandla natuursteen.

Originaliteit én schoonheid

Met natuursteen voeg je een vleugje elegantie toe aan de buitenkant van je eigendom. Je hebt een ruime keuze uit verschillende natuursteensoorten, elk met zijn eigen unieke kleuren, texturen en patronen.

 

Kom langs in ons toonpark om de verschillende soorten natuursteen te ontdekken. Al onze medewerkers staan klaar met deskundig advies zodat jij de steen vindt die het best bij je past.

 

Ontdek hieronder enkele populaire steensoorten:

 

  • Kandla heeft een eigentijdse en stijlvolle uitstraling. Deze zandsteen is beschikbaar in twee kleurtinten: grijs en bruin. Het is een duurzame steen met een ruw oppervlak, wat zorgt voor een goede grip. Een topeigenschap voor opritten waar de veiligheid van voetgangers en voertuigen topprioriteit is, maar ook voor openbare projecten.

 

  • Diorite Dark is een exclusieve, lichtgrijze granietsoort die zorgt voor jarenlang tuinplezier. De steen heeft een luxueuze en stijlvolle uitstraling. De gebrande anti-slipafwerking maakt van Diorite Dark de ideale steen voor buiten.

 

  • Tandur is een type natuursteen afkomstig uit Zuid-India. Het is een soort kalksteen met een fijne korrelstructuur die voorkomt in twee verschillende tinten: grijs en beige. Tandur-kalksteen in het bijzonder staat gekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke eigenschappen bij het handhaven van een gematigde temperatuur, wat relevant kan zijn voor opritten die blootstaan aan direct zonlicht.

 

  • Chittor Black is een vorstvrije zwarte kalksteen uit India. Donkere stenen hebben de neiging om warmte te absorberen en vast te houden, wat een voordeel kan zijn in ons koudere klimaat. Door de donkere kleur zijn ook vuil en vlekken minder zichtbaar, een absoluut voordeel voor opritten die vatbaar zijn voor vervuiling en modder.

 

  • Asian Blue is een Vietnamese blauwe hardsteen met een getrommelde afwerking. Hij is ontzettend populair omdat hij sterk aanleunt tegen de veel duurdere Belgische blauwe hardsteen.

Tijdloze oprit

Natuursteen is er in verschillende formaten. De moderne tendens neigt naar grotere formaten, maar ook de kleine, rustieke formaten doen het nog steeds goed. Ben je benieuwd naar ons uitgebreide assortiment natuursteensoorten? Terato gaat steeds op zoek naar de natuursteen die het best bij je past.

 

Contacteer Terato voor deskundig advies 

Realisaties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Tips &
inspiratie
De mogelijkheden van steenstrips
Ben je fan van de authentieke schoonheid van natuursteen? Ontdek wat de mogelijkheden zijn van steenstrips.
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Tips &
inspiratie
Alles over de herkomst van natuursteen
Een vloer in natuursteen komt niet zomaar in een woonkamer terecht. Er gaat een heel proces aan vooraf.
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Tips &
inspiratie
Waarom zwembadranden in natuursteen?
Waarom een zwembadrand in natuursteen de juiste keuze is, lees je in deze inspiratietip.
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Klantencase
VD Gaer - Terras

Ontdek het vehraal van familie Van de Gaer die haar terras liet aanleggen in twee steensoorten.

VD Gaer - Terras
VD Gaer - Terras
Klantencase
CBC Zwembaden

Ontdek het verhaal van Staf Cumps, zaakvoerder van CBC Zwembaden.

CBC Zwembaden
CBC Zwembaden
Klantencase
Koninckx - Keuken

Familie Koninckx koos omwille van de onderhoudsvriendelijkheid voor een natuurstenen vloer. Lees hier hun verhaal.

Koninckx - Keuken
Koninckx - Keuken