natuursteen

De voordelen van natuursteen

Met natuursteen kun je vele kanten uit. De voordelen die dit eeuwenoude natuurlijke materiaal biedt, zijn dan ook uitgebreid. In deze inspiratietip belichten we de voornaamste troeven, zodat jij een goed onderbouwde keuze maakt.

Natuursteen is duurzaam

We zeiden het al: natuursteen is eeuwenoud en het resultaat van duizenden jaren geologische processen die het hebben gemaakt tot het uiterst duurzame materiaal dat we vandaag gebruiken voor vele toepassingen in en om de woning. Als je op zoek bent naar een materiaal dat tegen een stootje kan, kom je dus al gauw uit bij natuursteen. Kiezen voor natuursteen, is kiezen voor een oplossing die gegarandeerd levenslang meegaat.

Doorgrond alle voordelen van natuursteen.

Natuursteen is prachtig

Het oog wil ook wat. Precies daarom is natuursteen een goede keuze om de woning en buitenomgeving vorm te geven. Wie om het even welke natuursteensoort even van dichterbij bekijkt, ziet het meteen: elke steen is een uniek exemplaar dat eigen patronen, kleuren en schakeringen vertoont. Zo wordt natuursteen eigenlijk een kunstwerkje op zich. Een marmeren badkamer of een tijdloze authentieke vloer: het zijn maar twee praktische toepassingen die een extra cachet krijgen dankzij de esthetische waarde die natuursteen toevoegt aan het interieur.

Laat je inspireren door de vele voordelen van natuursteen.

Natuursteen is makkelijk te onderhouden

Laten we meteen een veelgehoorde mythe de wereld uit helpen. Natuursteen wordt vaak beschouwd als moeilijk te onderhouden. Maar niets is minder waar. Het uitzicht van natuursteen mag dan wel wat delicater lijken, een regelmatige schoonmaakbeurt met water en milde zeep volstaat in veruit de meeste gevallen om je natuursteenvloer mooi en glanzend te houden. Wil je echt op zeker spelen? Dan kun je ervoor kiezen om een sealer aan te brengen op je natuursteen. Dat product zorgt voor een afdichtingslaagje dat er dan weer voor zorgt dat vlekken niet diep kunnen doordringen in de steen zelf.

Natuursteen is ecologisch verantwoord

Met natuursteen ga je voor een ecologisch verantwoord materiaal dat uit de aarde wordt gewonnen. Bovendien zijn er geen chemicaliën nodig om natuursteen te produceren en is het productieproces zelf allesbehalve energie-intensief.  Daarbij komt nog dat er dankzij de lange levensduur van natuursteen geen behoefte is aan nieuwe producten en de afvalberg dus beperkt blijft.

Natuursteen een veelzijdig materiaal noemen, is dus meer dan een understatement. De vele voordelen maken overduidelijk dat natuursteen op het vlak van degelijkheid, uitstraling en natuurlijkheid zijn gelijke niet kent. Wie voor een echt duurzame oplossing wil gaan voor zijn binnen- en buitenomgeving komt dus onvermijdelijk uit bij natuursteen.

Realisaties
Klantencase
Koninckx - Keuken

Familie Koninckx koos omwille van de onderhoudsvriendelijkheid voor een natuurstenen vloer. Lees hier hun verhaal.

Koninckx - Keuken
Koninckx - Keuken
Klantencase
VD Gaer - Terras

Ontdek het vehraal van familie Van de Gaer die haar terras liet aanleggen in twee steensoorten.

VD Gaer - Terras
VD Gaer - Terras
Klantencase
CBC Zwembaden

Ontdek het verhaal van Staf Cumps, zaakvoerder van CBC Zwembaden.

CBC Zwembaden
CBC Zwembaden