natuursteen

Hoe onderhoud je natuursteen?

Natuursteen in en om het huis is voor velen een echte verademing. De mooie esthetische en natuurlijke accenten die dit materiaal toevoegt, zijn ronduit prachtig. Maar hoe help je de mythe de wereld uit dat natuursteen moeilijk zou zijn in onderhoud? Deze inspiratietip grondig doorlezen, is daarin alvast de eerste belangrijke stap.

Onderhoud natuursteen: regelmatige aandacht

Net zoals elk materiaal waarvan je graag lang geniet, vraagt natuursteen een regelmatig onderhoud. Maar die taak neemt niet meer of minder tijd in beslag dan wanneer je pakweg een keramische tegelvloer hebt. Begin met een frequente veeg- of stofzuigbeurt, zodat alle vuilresten en stofdeeltjes die eventueel krassen kunnen veroorzaken snel weg zijn. Gebruik bij voorkeur zachte bezems en stofdoeken om natuursteen schoon te maken, zodat het risico op krassen uiterst klein blijft.

Leer alles over onderhoud van natuursteen.

Onderhoud natuursteen: mild schoonmaken

Natuursteen te lijf gaan met agressieve schoonmaakmiddelen, zelfs wanneer ze aangeprezen worden als dé oplossing voor natuursteen? Niet doen! Gebruik daarentegen altijd warm water waaraan je eventueel een zachte, pH-neutrale reiniger toevoegt. Zuren of schurende schoonmaakmiddelen zijn volledig uit den boze omdat ze de natuursteen ernstig kunnen beschadigen. Reinig het natuursteenoppervlak met een zachte doek en spoel grondig af met schoon water. In een laatste fase maak je de natuursteen droog met een zachte doek om vlekken te vermijden.

Dit moet je weten over onderhoud van natuursteen.

Onderhoud natuursteen: vlekken verwijderen

Toch een vlek gemaakt op je natuursteen? Kan altijd gebeuren en ook dan zijn er oplossingen. Zo kun je vlekken vaak vlot verwijderen zonder de natuursteen te schaden. En voor ernstigere vlekken zijn er gespecialiseerde producten op de markt. Vraag wel advies aan een specialist in onderhoud van natuursteen voor je je toevlucht neemt tot een vlekkenverwijderaar.

Onderhoud natuursteen: speciale behandeling

Voor sommige natuursteensoorten die beschadigingen vertonen of toe zijn aan een ingrijpende renovatie is het soms noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen. Ook voor technieken zoals polijsten is het meer dan aangeraden om samen te werken met specialisten ter zake die weten waarmee ze bezig zijn.

Uit al deze tips blijkt overduidelijk dat het onderhoud van natuursteen zeker niet moeilijk is of speciale inspanningen vereist. Net zoals voor alles in het leven moet je natuurlijk wel weten hoe je dat onderhoud het beste aanpakt. Twijfel je over de beste manier? Schakel dan zeker de hulp in van een specialist. Ook dat is een garantie op een mooie natuursteen met een uiterst lange levensduur.

Realisaties
Klantencase
Koninckx - Keuken

Familie Koninckx koos omwille van de onderhoudsvriendelijkheid voor een natuurstenen vloer. Lees hier hun verhaal.

Koninckx - Keuken
Koninckx - Keuken
Klantencase
CBC Zwembaden

Ontdek het verhaal van Staf Cumps, zaakvoerder van CBC Zwembaden.

CBC Zwembaden
CBC Zwembaden
Klantencase
VD Gaer - Terras

Ontdek het vehraal van familie Van de Gaer die haar terras liet aanleggen in twee steensoorten.

VD Gaer - Terras
VD Gaer - Terras